Εμείς

Αθλητικός Σύλλογος Πατινιών Άνεμος Θεσσαλονίκης

Μια μικρή ιστορία

Ο Αθλητικός Σύλλογος Πατινιών Άνεμος Θεσσαλονίκης ιδρύεται το 2018 με έδρα τη Θεσσαλονίκη και έχει ως στόχο να διαδώσει το άθλημα του τροχοπεδιλισμού (inline skating).

Ωστόσο, η πορεία του ξεκινάει πολύ παλαιότερα και αναδύεται μέσα από το πάθος, τη χαρά, τη δύναμη και τον ενθουσιασμό των δύο εκπαιδευτών του Συλλόγου, τον Γιώργο και την Ιορδάνα, οι οποίοι εδώ και 5 χρόνια μοιράζουν την αγάπη και τις γνώσεις τους για το άθλημα του τροχοπεδιλισμού σε εκατοντάδες άτομα κάθε ηλικίας και επιπέδου. 

Με βασικό όχημα την αγάπη για τα τροχοπέδιλα και την ανάγκη για δημιουργικότητα, επιθυμούμε να σας μεταφέρουμε αυτά τα συναισθήματα και να σας μυήσουμε στο συναρπαστικό αυτό άθλημα. Ο τροχοπεδιλισμός για εμάς δεν είναι απλά ένα άθλημα, είναι αγάπη, πάθος και τρόπος ζωής. Για το λόγο αυτό, έχουμε ως στόχο να μυήσουμε τους μικρούς μας αθλητές στις βασικές αρχές και τη νοοτροπία του τροχοπεδιλισμού, να τους μάθουμε να αγαπήσουν το άθλημα αυτό, αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα και  να βελτιωθούν ατομικά, τόσο σε πνευματικό όσο και σε σωματικό επίπεδο.

Αναλαμβάνει να γνωρίσει τον μαγικό κόσμο του νερού στα παιδιά από την βρεφική τους ηλικία και περνώντας όλα τα στάδια να φτάσουν να αθλούνται και να διακρίνονται στην εφηβική και ενήλικη ζωή τους.

Επιτυχία για εμάς σημαίνει η επίτευξη της άθλησης μέσω διασκέδασης και της προσωπικής ανάπτυξης του κάθε αθλητή μας ξεχωριστά. Οι υψηλές αγωνιστικές επιδόσεις θα έρθουν σε επόμενο στάδιο και ο κάθε αθλητής θα φτάσει στο υψηλότερο προσωπικό του βάθρο αβίαστα!

Σκοπός του Αθλητικού Συλλόγου

Σκοπός του Α.Σ.Π. Άνεμος Θεσσαλονίκης είναι:

· η διατήρηση και βελτίωση της καλής φυσικής κατάστασης, καθώς και η συστηματική καλλιέργεια και η ανάπτυξη των φυσικών ικανοτήτων των αθλητών, μέσω διάφορων αθλητικών δραστηριοτήτων, σε συνδυασμό με την διάδοση, εκμάθηση, εξύψωση ιδίως του αθλήματος του τροχοπεδιλισμού σε όλες του τις μορφές
· η ηθική εξύψωση, η ανάπτυξη των σωματικών και ψυχικών δυνάμεων των αθλούμενων μελών
· η ψυχαγωγία τους γενικά
· η ανάπτυξη του πνεύματος της ευγενούς άμιλλας και αλληλεγγύης μεταξύ τους
· η προαγωγή της κοινωνικότητας και συναδέλφωσης, σύμφωνα με τις βασικές αρχές του φίλαθλου πνεύματος
· η δημιουργία ισχυρών και ηθικών χαρακτήρων με τη χρησιμοποίηση της γυμναστικής και της αγωνιστικής για τους αθλούμενους
· η εν γένει διάδοση του αθλητισμού, καθώς και η εν γένει διατήρηση και ανάπτυξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των μελών
· η διενέργεια και η συμμετοχή των αθλούμενων σε αθλητικούς αγώνες
· η εμπέδωση της αγάπης για το συγκεκριμένο άθλημα και η υιοθέτηση της νοοτροπίας του τροχοπεδιλισμού ως τρόπου ζωής γενικότερα.
Ο Αθλητικός Σύλλογος Πατινιών Άνεμος Θεσσαλονίκης είναι πάντα πρόθυμος και ανοιχτός σε νέες γνωριμίες και συνεργασίες, για την ανάπτυξη του τροχοπεδιλισμού και του «ευ αγωνίζεσθε».

Οι Εκπαιδευτές μας

Οι εκπαιδευτές μας είναι πιστοποιημένοι από την IISA (International Inline Skating Association), η οποία εδρεύει στην Αμερική και έχει παγκόσμια αναγνώριση. Έτσι, μέσω του προγράμματος ICP (Inline Certification Program) είναι καταρτισμένοι εκπαιδευτές του inline skating (τροχοπεδιλισμού) και σας προσφέρουν κορυφαία ποιότητα διδασκαλίας, μέσα από ένα συνεκτικό εκπαιδευτικό πλαίσιο, χρησιμοποιώντας δοκιμασμένες μεθόδους οικοδόμησης και ανάπτυξης ικανοτήτων. Επιπλέον, είναι πιστοποιημένοι προπονητές του αγωνιστικού αθλήματος ταχύτητας πατινιών (inline speedskating), έχοντας εξειδικευθεί ώστε να διδάσκουν το εν λόγω άθλημα (inline speedskating) μέσα σε αγωνιστικό γήπεδο (track). 

Επιπρόσθετα, οι εκπαιδευτές μας αναζητούν συνεχώς νέες εξειδικεύσεις και πιστοποιήσεις, προκειμένου να αναβαθμίζουν και να επικαιροποιούν τις γνώσεις και ικανότητες τους, να αποκτούν νέες δεξιότητες και τεχνικές και να αναπτύσσονται συνεχώς τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά. 

Να σημειωθεί ότι, και οι δύο είναι ενεργοί αθλητές του inline speed skating, με συμμετοχές και νίκες σε μεγάλες διοργανώσεις τόσο σε πανελλήνιο όσο και διεθνές επίπεδο.