1ος Διεθνής Μαραθώνιος Πατινιών Θεσσαλονίκης – Πέλλα-Θεσσαλονίκη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ

1ο Διεθνή Μαραθώνιο Πατινιών Θεσσαλονίκης ΠΕΛΛΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1st International Thessaloniki Roller Marathon (Pella – Thessaloniki)

και 1.000μ. Πατινιών Μαθητών Δημοτικών Σχολείων

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Roll-άροντας στη Θεσσαλονίκη –μια διαδρομή στην Ιστορία!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο 1ος Διεθνής Μαραθώνιος Πατινιών Θεσσαλονίκης  σας προσκαλεί να ζήσετε έναν μύθο.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος Πατινιών Θεσσαλονίκης, ο οποίος συμβολίζει μια από τις πιο αναγνωρίσιμες προσωπικότητες της ανθρωπότητας, τον Μέγα Αλέξανδρο, είναι μια διαδρομή στην ιστορία, μια διαδρομή στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, μια διαδρομή γεμάτη Ελλάδα.

Θέλεις να είσαι μέρος αυτού του Μύθου; κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ τώρα

Ο 1ος Διεθνής Μαραθώνιος Πατινιών Θεσσαλονίκης (29 Νοεμβρίου 2020) και τα  1.000μ. Πατινιών Μαθητών Δημοτικών Σχολείων διοργανώνεται από τον Αθλητικό Σύλλογο Άνεμο Θεσσαλονίκης και τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ο «Σείριος» Δήμου Θεσσαλονίκης. με την υποστήριξη του Αθλητικού Συλλόγου ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ Θεσσαλονίκης. Το γεγονός δεν αποτελεί μέρος του Επίσημου Αγωνιστικού Προγράμματος του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», αλλά θα διεξαχθεί ως παράλληλη εκδήλωση αυτού.

Μαραθώνιος

Πρόκειται για ένα μαραθώνιο μήκους 42.195 χλμ. με πατίνια 

Στόχος

Στόχος σας είναι να ολοκληρώσετε αυτόν τον Μαραθώνιο Πατινιών 

1.000μ. Πατινιών Μαθητών Δημοτικών Σχολείων

Είναι αγώνας ταχύτητας 1.000μ. με πατίνια προκειμένου να διασκεδάσουμε και να παρουσιάσουμε το συναρπαστικό μας άθλημα.

 

Στόχος

Κύριος στόχος αυτού του αγώνα είναι η παρότρυνση συμμετοχής σε αθλητικά γεγονότα, αλλά και η προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής τόσο στους συμμετέχοντες μαθητές όσο και στους γονείς τους.

Μαραθώνιος Δρόμος : Ώρα Εκκίνησης: 07:00

Αφετηρία: Κεντρική πλατεία της Πέλλας (πεζόδρομος), μπροστά από το άγαλμα του έφιππου    Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Τερματισμός: Παραλία Θεσσαλονίκης – Λεωφόρος Μεγ. Αλεξάνδρου (ύψος Αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου)

Προσοχή : Οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της προσπάθειας τους, θα πρέπει απαραιτήτως να ακολουθήσουν την αριστερή λωρίδα της διαδρομής.

Από την Πέλλα, γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πρωτεύουσα της Αρχαίας Μακεδονίας και συγκεκριμένα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δίδεται η εκκίνηση του αγώνα. Ο τερματισμός βρίσκεται στην Παραλία Θεσσαλονίκης – Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου (ύψος Αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου).

Η διαδρομή του Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» είναι χαμηλού  βαθμού δυσκολίας.

Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι μικρές υψομετρικές διακυμάνσεις. Άλλα χαρακτηριστικά είναι: η διαρκής ανατολική κατεύθυνσή της, οι μεγάλες ευθείες του δρόμου και οι περιορισμένες κατοικημένες περιοχές που κινείται, μέχρι και το 30ο χιλιόμετρο.

 

Αναλυτικά η διαδρομή:

Στο πρώτο χιλιόμετρο της διαδρομής οι δρομείς βγαίνουν στον κεντρικό δρόμο Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, τον οποίο και θα ακολουθήσουν για τα επόμενα 8 χλμ., μέχρι τη Χαλκηδόνα.

Στο 8ο χλμ. οι αθλητές εισέρχονται στην πόλη της Χαλκηδόνας.

Στο 9ο χλμ. συναντούν τη διασταύρωση των δρόμων για Βέροια και Θεσσαλονίκη.

Μετά τη Χαλκηδόνα, οι αθλητές περνούν το 10ο χλμ.

Στο 13ο χλμ. ο δρόμος περνά με γέφυρα πάνω από τον Αξιό ποταμό.

Το 15ο χλμ. είναι πριν από το χωριό Γέφυρα.

Το 20ο χλμ. βρίσκεται μετά τη διασταύρωση με την έξοδο του Αγίου Αθανασίου, στην εθνική οδό.

Το 25ο χλμ. βρίσκεται λίγο μετά τη διασταύρωση του δρόμου για Νέα Αγχίαλο.

Το 28ο χλμ. περνά πάνω από το Γαλλικό ποταμό.

Στο 30ο χλμ. οι αθλητές περνούν από την Ιωνία (Διαβατά).

Στο 35ο χλμ. βρίσκεται στο κέντρο του Κορδελιού, στην οδό Μοναστηρίου.

Στο 38ο χλμ. οι δρομείς στρίβουν δεξιά στην οδό Γιαννιτσών.

Στο 39ο χλμ. οι δρομείς στρίβουν δεξιά στην οδό Δάφνης και λίγο μετά αριστερά στην οδό Κουντουριώτου.

Το 40ο χλμ. είναι στο ύψος του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Το 41ο και 42ο χλμ. είναι στη Λεωφόρο Νίκης.

O τερματισμός βρίσκεται στην Παραλία Θεσσαλονίκης – Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου (ύψος Αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου).

 

1.000μ. Πατινιών Μαθητών Δημοτικών Σχολείων

Ώρα εκκίνησης: 09:10

Αφετηρία: παραλιακός δρόμος (Λεωφόρος Νίκης) στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους

Τερματισμός: παραλιακός δρόμος Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου (Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου)

Μαραθώνιος Δρόμος

·         Οι συμμετέχοντες που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους (έτος γέννησης 2003) και μεγαλύτεροι έχουν άδεια συμμετοχής στον αγώνα.

·         Στην πορεία επιτρέπονται μόνο τα πατίνια με τους τροχούς σε σειρά (inline) (μέγιστο μέγεθος τροχού 125 mm) και τα τετράγωνα πατίνια (quads).

·         Το κράνος είναι υποχρεωτικό για όλους τους συμμετέχοντες και καθ ‘όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης! Προτείνεται επιπλέον εξοπλισμός προστασίας (επικάρπια, επιαγκωνίδες, επιγονατίδες).

 

1.000μ. Πατινιών Μαθητών Δημοτικών Σχολείων

·         Οι αγώνες αυτοί αφορούν παιδιά ηλικίας 8 – 12 ετών (γεννημένα από το 2008 έως το 2012)

·         Στον αγώνα επιτρέπονται μόνο συμμετέχοντες που φορούν πατίνια με τους τροχούς σε σειρά (inline), με μέγιστο μέγεθος τροχών 100mm

·         Το κράνος και τα προστατευτικά του καρπού είναι υποχρεωτικά για όλα τα παιδιά. Συνιστάται επίσης να φοράνε προστατευτικά για τους αγκώνες και τα γόνατα.

·         Η συμμετοχή θα επιτρέπεται μόνο αφού θα δοθούν προσωπικές πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας από τον γονέα που έχει την νόμιμη επιμέλεια ανηλίκου. Υποβάλλοντας την αίτηση, ο γονέας δίνει την άδεια και τη σχετική συναίνεση για τη συμμετοχή του παιδιού στην εκδήλωση και αποδέχεται το περιεχόμενο της παραπάνω δήλωσης

Μαραθώνιος:

Έπαθλα (μετάλλιο και δίπλωμα) και Δώρο Προϊόν της εταιρείας Powerslide απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών.

Κύπελλο απονέμεται μόνο στον πρώτο αθλητή και την πρώτη αθλήτρια.

Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Tο δίπλωμα συμμετοχής θα είναι διαθέσιμο προς εκτύπωση ηλεκτρονικά από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης για όλους τους τερματίσαντες αθλητές: www.anemosthessalonikis.gr

1.000μ. Πατινιών Μαθητών Δημοτικών Σχολείων 

Αναμνηστικό μπλουζάκι, αναμνηστικό μετάλλιο, νερό, χυμό, μπάρα δημητριακών, μπανάνα, σοκολατένια μπισκότα.

Δήλωση Συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Μαραθώνιο Δρόμο θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι την Παρασκευή 30  Οκτωβρίου 2020.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Αγώνα 1.000μ. Πατινιών Μαθητών Δημοτικών Σχολείων θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020.

Τρόπος Εγγραφής

 • Μαραθώνιος Πατινιών

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά από τη σελίδα της διοργάνωσης: ΕΔΩ  και www.atgm.gr  

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο Πεδίο «Αθλητικά Δεδομένα» – “Σχόλια” αναγράφετε τον επίσημο προσωπικό σας ρεκόρ σε προηγούμενο Μαραθώνιο Πατινιών.

 • 1.000μ. Πατινιών Μαθητών Δημοτικών Σχολείων

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επιλέγουμε το πλαίσιο «Συνοδός Ανηλίκου» και ακριβώς από κάτω αναγράφουμε Ονοματεπώνυμο και Ημερομηνία Γέννησης παιδιού.

Αντίτιμο Συνδρομής Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής στον Μαραθώνιο Πατινιών είναι 35€

Ο Αγώνας 1.000μ. Πατινιών Μαθητών Δημοτικών Σχολείων είναι δωρεάν.

Παροχές

Μαραθώνιος: Αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι, αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο, παροχή νερού, ισοτονικού ποτού, χυμού, ενεργειακού ροφήματος, αναψυκτικού cola, μπάρας δημητριακών, μπανάνας, αλμυρό γεύμα (snack), παροχή ιατρικών υπηρεσιών, πιστοποιητικό συμμετοχής (μέσω επίσημης ιστοσελίδας).

1.000μ. Πατινιών Μαθητών Δημοτικών Σχολείων: Αναμνηστικό μπλουζάκι, αναμνηστικό μετάλλιο, νερό, χυμό, μπάρα δημητριακών, μπανάνα, σοκολατένια μπισκότα

 

Τρόποι Πληρωμής

    Online πληρωμή με πιστωτική και χρεωστική κάρτα διαμέσου της ηλεκτρονικής εγγραφής

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η δήλωση συμμετοχής είναι ατομική υπόθεση. Κατά την παραλαβή του αθλητικού εξοπλισμού, είναι απαραίτητη η επίδειξη της ταυτότητας καθώς και το αποδεικτικό κατάθεσης του αντιτίμου συμμετοχής. Σε περίπτωση παραλαβής εξοπλισμού άλλου συμμετέχοντα, απαραίτητη είναι η επίδειξη φωτοαντίγραφου της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του εκπροσώπου του. Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών (RegistrationCenter), οι ανήλικοι δρομείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή, θα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο επίσημο δημόσιο έγγραφο – πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας τους, προκειμένου να παραλάβουν τον αθλητικό τους εξοπλισμό.

Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να καταβάλετε το αντίτιμο της συνδρομής συμμετοχής σας αμέσως μετά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής σας καθώς και να αποστείλετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά ανάλογα με το πακέτο που έχετε επιλέξει, έως τη λήξη της επίσημης προθεσμίας των εγγραφών. Στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώσετε το ονοματεπώνυμό σας.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ: Ακυρώσεις συμμετοχών γίνονται δεκτές μόνο κατόπιν γραπτής αιτήσεως και μόνο μέχρι την 6η Μαΐου 2020. Μετά από αυτή την ημερομηνία, κανένα αίτημα ακύρωσης συμμετοχής δεν θα γίνεται δεκτό. Σε περίπτωση ακύρωσης, το αντίτιμο συμμετοχής επιστρέφεται στον αιτούντα, με παρακράτηση 2 ευρώ (αντίτιμο τραπεζικών συναλλαγών). Οι όποιες επιστροφές χρημάτων πραγματοποιούνται περίπου ένα μήνα μετά τον αγώνα.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τοποθετήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και τον ιματισμό τους μέσα στον ειδικό πλαστικό σάκο τον οποίο θα παραλάβουν από το Κέντρο Εγγραφών (Registration Center).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πάνω στο σάκο θα πρέπει να αναγράφεται ευκρινώς ο αριθμός συμμετοχής του δρομέα και δεν πρέπει να περιέχει ταξιδιωτικά έγγραφα, τιμαλφή, χρήματα ή φάρμακα. Οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας. Στο χώρο Αφετηρίας δε θα παραλαμβάνονται άλλα σακίδια ή τσάντες, εκτός από τους ειδικούς πλαστικούς σάκους της διοργάνωσης.

 

ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ:

 

Μαραθώνιος – Τους πλαστικούς σάκους με τα προσωπικά τους αντικείμενα και τον ιματισμό, οι διαγωνιζόμενοι του Μαραθωνίου πρέπει να παραδώσουν στα ειδικά αυτοκίνητα τα οποία θα βρίσκονται πλησίον της αψίδας Αφετηρίας τουλάχιστον 50′ πριν την έναρξη του κάθε αγώνα. Μετά τον Τερματισμό η παραλαβή του σάκου γίνεται με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής (bib number) σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, αμέσως μετά τον Τομέα Τροφοδοσίας των δρομέων (παραλία, άγαλμα Κ. Καραμανλή)

Οι διοργανωτές αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μεταφέρουν τους δρομείς που συμμετέχουν στο Μαραθώνιο με λεωφορεία, από τη Θεσσαλονίκη στο χώρο της Αφετηρίας (Πέλλα).

 

Όλοι οι δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της Εκκίνησης μια ώρα πριν την έναρξη του Αγώνα.

Θα υπάρξουν διαφορετικές εκκινήσεις.

• Εκκίνηση Αθλητών Κατηγορίας Elite: <1h25 για άνδρες &<1h35 για γυναίκες: Έγγραφα τεκμηρίωσης απόδοσης που ρωτήθηκαν κατά την εγγραφή.

• Εκκίνηση Υπόλοιπων Αθλητών:> 1h25 για τους άνδρες και> 1h35 για τις γυναίκες.

 

Για τους υπόλοιπους αθλητές  (> 1h25 για τους άνδρες,> 1h35 για τις γυναίκες) θα υπάρξουν κύματα αναχώρησης κάθε 3 λεπτά.

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες δρομείς να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε πλήρη ιατρικό έλεγχο.

Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή – τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες – σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

 O κάθε αθλητής συμμετέχει στον «αγώνα» με απόλυτη προσωπική του ευθύνη, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο. Δηλώνει επίσης ότι τα στοιχεία που δηλώνονται στην αίτηση συμμετοχής είναι απολύτως αληθή. Παραιτείται από κάθε απαίτηση εναντίον των διοργανωτών του «αγώνα» για τυχόν σωματική ή άλλη βλάβη ή ζημιά από οποιαδήποτε αιτία και συναινεί στην ελεύθερη χρήση του ονόματος/εικόνας του από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τον Διοργανωτή, και τους χορηγούς του «αγώνα» για προωθητικούς σκοπούς. Τέλος, δεσμεύεται ότι σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο δεν θα εκχωρήσει τον αριθμό συμμετοχής που θα του διαθέσει η Οργανωτική Επιτροπή του «αγώνα» σε άλλο άτομο προκειμένου να συμμετάσχει στον «αγώνα». Ο συμμετέχων αποδέχεται όλους τους ανωτέρω όρους συμμετοχής. (Στην περίπτωση ανηλίκου, συμπληρώνονται υποχρεωτικά τα στοιχεία του γονέα που ασκεί την επιμέλειά του και η υποβολή της αίτησης συμμετοχής σημαίνει ότι ο γονέας δίνει τη συγκατάθεσή του για τη συμμετοχή του παιδιού του στον αγώνα και συμφωνεί με το περιεχόμενο της αίτησης συμμετοχής).

Κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής υπάρχουν 15 σταθμοί υποστήριξης των μαραθωνοδρόμων, αρχής γενομένης από το 5ο χλμ.

Χημικές τουαλέτες υπάρχουν στην Αφετηρία, σε όλους τους Σταθμούς Υποστήριξης της διαδρομής και στον Τερματισμό.

Ιατρική υποστήριξη υπάρχει στην Αφετηρία, σε όλους τους Σταθμούς Υποστήριξης της διαδρομής και στον Τερματισμό.

Σε κάθε χιλιόμετρο της Μαραθώνιας διαδρομής θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

Χρονικό όριο ολοκλήρωσης αγώνα είναι  2:30 ώρες από τη στιγμή που θα δοθεί η εκκίνηση

 

• Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι δεν έχουν τερματίσει κατά τη διάρκεια των 2:30 ωρών θα πρέπει να εγκαταλείψουν τον αγώνα. 

 • Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του Μαραθωνίου δρόμου, καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων θα αναλάβει επίσημη εταιρεία χρονομέτρησης.

Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης, για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων θα υπάρχουν: στην Αφετηρία, στο 10ο  χλμ, στο 21ο χλμ. (ημιμαραθώνιος), στο 30ο χλμ, στο 40ο χλμ και στον Τερματισμό.

Οι αγωνιζόμενοι που δεν θα εμφανίζουν ηλεκτρονική ένδειξη στα παραπάνω αναφερόμενα σημεία των αγώνων θα ακυρώνονται.

 • Αποτελέσματα

Τα ανεπίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται στο διαδίκτυο αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να υποβάλει ένσταση εντός δέκα εργάσιμων ημερών. Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται εντός δεκαπέντε εργάσιμων ημερών.

Τόπος: Θα ανακοινωθεί σύντομα στην επίσημη
ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Ημέρες
και ώρες λειτουργίας:
 

Θα ανακοινωθεί σύντομα στην επίσημη
ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Οι δρομείς οφείλουν να παραλάβουν αποκλειστικά από το Κέντρο Εγγραφών τον αγωνιστικό τους εξοπλισμό, καθώς επίσης και το αναμνηστικό υλικό της διοργάνωσης.

 • Στους αγώνες της διοργάνωσης μπορούν να συμμετάσχουν μόνο εγκύρως και εγκαίρως εγγεγραμμένοι αθλητές.
 • Η διοργάνωση πραγματοποιείται την ήμερα που έχει οριστεί ως ημέρα διεξαγωγής του, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Μόνο σε περίπτωση εξαιρετικών συνθηκών ή άλλου γεγονότος ανωτέρας βίας έχουν το δικαίωμα ο ΑΣ ΆΝΕΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ο «Σείριος» Δήμου Θεσσαλονίκης και η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα να αποφασίσουν την αναβολή εκκίνησης ή την ακύρωση του αγώνα ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες. Σε μια τέτοια περίπτωση, κατόπιν συνεννόησης και έγκρισης των επίσημων κρατικών φορέων και θεσμικών υποστηρικτών και των φορέων ασφάλειας και υγείας του κοινωνικού συνόλου η συνδρομή συμμετοχής στον αγώνα δεν επιστρέφεται στους εγγεγραμμένους αθλητές.
 • Ο ΑΣ ΆΝΕΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ο «Σείριος» Δήμου Θεσσαλονίκης και η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης διατηρούν το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος του αγώνα, των όρων και κανονισμών συμμετοχής και διεξαγωγής του αγώνα χωρίς πρότερη ειδοποίηση, με ανάρτηση στη ιστοσελίδα του ΑΣ ΆΝΕΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ο «Σείριος» Δήμου Θεσσαλονίκης και της διοργάνωσης.
 • Τα προσωπικά στοιχεία που δηλώνονται από τον συμμετέχοντα κατά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής είναι απολύτως αληθή. Σε περίπτωση που η αίτηση/δήλωση συμμετοχής υποβάλλεται από τρίτο πρόσωπο, θεωρείται ότι ο συμμετέχων συμφωνεί για τη διάθεση των προσωπικών του δεδομένων προς τον ΑΣ ΆΝΕΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ο «Σείριος» Δήμου Θεσσαλονίκης και την Οργανωτική Επιτροπή του Αγώνα μέσω του τρίτου προσώπου.
 • Οι συμμετέχοντες αποδέχονται ότι τα προσωπικά δεδομένα τους παρέχονται σε τρίτους για σκοπούς χρονομέτρησης, σύνταξης καταλόγου αποτελεσμάτων, καθώς και δημοσίευσης αυτών στο διαδίκτυο. Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα του συμμετέχοντος, που παρέχονται στο πλαίσιο της διαδικασίας αίτησης συμμετοχής, θα αποθηκεύονται και θα χρησιμοποιούνται για σκοπούς που συνδέονται αποκλειστικά και μόνο με τη διεκπεραίωση του αγώνα. Με την αίτηση συμμετοχής ο συμμετέχων συμφωνεί ότι τα δεδομένα του τυγχάνουν επεξεργασίας για τους σκοπούς της διεξαγωγής του αγώνα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της WORLD SKATE. Οποιαδήποτε άλλη επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα του συμμετέχοντος, γίνεται μόνο κατόπιν συναίνεσης του υποκειμένου των δεδομένων για τον εκάστοτε δηλούμενο συγκεκριμένο σκοπό.
 • Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση συναινούν στη χρήση της εικόνας τους που λαμβάνεται κατά τη διάρκεια του αγώνα από τους διοργανωτές, χορηγούς ή άλλους συνεργάτες της διοργάνωσης για σκοπούς δημοσιότητας και μελλοντικής προβολής αυτής, χωρίς κανένα δικαίωμα σε ολική ή μερική αποζημίωση για το λόγο αυτό.
 • Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση συναινούν στη φωτογράφησή τους κατά την ημέρα και τις ώρες διεξαγωγής του αγώνα από φωτογράφους της διοργάνωσης και το Επίσημο Φωτογραφικό Πρακτορείο της διοργάνωσης, καθώς και στη λήψη της εικόνας τους κατά τη βιντεοσκόπηση, μαγνητοσκόπηση, ή άλλης μορφής οπτικής καταγραφής του γεγονότος. Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση συμφωνούν με τη χρήση των λήψεων αυτών και την αναπαραγωγή τους σε συνδυασμό με το ονοματεπώνυμό τους. Τα σχετικά εμπορικά δικαιώματα από τα παραπάνω ανήκουν αποκλειστικά στην διοργάνωση και οι συμμετέχοντες δεν έχουν κανένα δικαίωμα ιδιοκτησίας επί των παραπάνω φωτογραφικών ή άλλων λήψεων, ούτε δικαίωμα σε ολική ή μερική αποζημίωση για το λόγο αυτό.
 • Οι φωτογραφίες και τα βίντεο των συμμετεχόντων αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Επίσημου Φωτογραφικού Πρακτορείου του αγώνα, είναι ορατές από τον οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο και παραμένουν ως τέτοιες χωρίς χρονικό περιορισμό. Κάθε φωτογραφία δύναται να αγοραστεί από τον ενδιαφερόμενο μέσω της ιστοσελίδας του Επίσημου Φωτογραφικού Πρακτορείου του αγώνα. Σε κάθε περίπτωση ο συμμετέχων δύναται να επικοινωνήσει με τους Διοργανωτές για θέματα που σχετίζονται με την περιγραφόμενη στην παρούσα παράγραφο επεξεργασία.
 • Ο ΑΣ ΆΝΕΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ο «Σείριος» Δήμου Θεσσαλονίκης και η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης έχουν το δικαίωμα να αναστείλουν ή να κλείσουν τις εγγραφές χωρίς πρότερη ενημέρωση.
 • Η εγγραφή σε έναν από τους αγώνες της διοργάνωσης είναι δυνατή μόνο μέσω της online πλατφόρμας εγγραφών που υπάρχει διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης ή με άλλους τρόπους που θα υποδειχθούν από την Οργανωτική Επιτροπή.
 • Οι αριθμοί συμμετοχής παραλαμβάνονται αυτοπροσώπως από τους εγγεγραμμένους δρομείς αποκλειστικά και μόνο από το Κέντρο Εγγραφών, τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του, με την επίδειξη ταυτότητας ή άλλου νόμιμου εγγράφου ταυτοποίησης (π.χ. διαβατήριο, άδεια οδήγησης). Ο εγγεγραμμένος αθλητής μπορεί να εξουσιοδοτήσει άλλο άτομο να παραλάβει τον προσωπικό αριθμό συμμετοχής του από το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης ως άνω, είτε με εξουσιοδότηση που θα φέρει βεβαίωση γνήσιου υπογραφής είτε με απλή εξουσιοδότηση, με δική του ευθύνη και εφόσον ο εκπρόσωπός του/της φέρει μαζί του την ταυτότητα ή άλλο νόμιμο έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. διαβατήριο, άδεια οδήγησης) του εγγεγραμμένου δρομέα.
 • Για την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής εγγεγραμμένου αθλητή απαιτείται, πέραν της επίδειξης ταυτότητας ή άλλου νόμιμου εγγράφου ταυτοποίησης (π.χ. διαβατήριο, άδεια οδήγησης) και η προσκόμιση του ηλεκτρονικού μηνύματος επιβεβαίωσης συμμετοχής στο οποίο αναγράφεται σαφώς ο αριθμός συμμετοχής του συμμετέχοντα.
 • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των διοργανωτών, των εθελοντών και του προσωπικού της διοργάνωσης, συμπεριλαμβανομένων και των κλήσεων να εγκαταλείψουν τη διαδρομή και να διακόψουν τον αγώνα.
 • Οποιαδήποτε παράβαση ή μη τήρηση των κανονισμών του αγώνα, αλλά και των διεθνών κανονισμών της WORLD SKATE έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του συμμετέχοντα από τον αγώνα και τη διαγραφή του από τα αποτελέσματα του αγώνα χωρίς κανενός είδους αποζημίωση.
 • Ο αριθμός συμμετοχής είναι προσωπικός και δεν μεταβιβάζεται, δεν μεταφέρεται ούτε δίνεται σε άλλο δρομέα σε καμία περίπτωση.
 • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν διαβάσει και να σέβονται τις οδηγίες που έχουν λάβει από την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα είτε ηλεκτρονικά είτε σε έντυπη μορφή καθ’ όλη τη διάρκεια που προηγείται του αγώνα (π.χ. Τεχνικές Οδηγίες, Πρόγραμμα Αγώνα, κλπ) και οι οποίες έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.
 • Κάθε συμμετέχων οφείλει να συμπληρώσει με δική του ευθύνη τα στοιχεία που απαιτούνται στο πίσω μέρος του αριθμού συμμετοχής του, είτε αφορούν σε ζητούμενα στοιχεία επικοινωνίας είτε σε προσωπικά ιατρικά δεδομένα.
 • Ο επίσημος χρόνος είναι ο χρόνος από την πιστολιά εκκίνησης. Ο καθαρός χρόνος είναι ο χρόνος από τη στιγμή που ο συμμετέχοντας περνάει τον τάπητα εκκίνησης μέχρι και τον τερματισμό του.
 • Η κατάταξη του αγώνα προκύπτει από τους επίσημους χρόνους τερματισμού. Ο καθαρός χρόνος και οι ενδιάμεσοι χρόνοι κοινοποιούνται μόνο για την ενημέρωση του δρομέα.
 • ΑΣ ΆΝΕΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ο «Σείριος» Δήμου Θεσσαλονίκης εγγυάται ότι δεν θα συλλέγει, καταχωρεί, αποθηκεύει, χρησιμοποιεί, αναπαράγει, διαβιβάζει, διαδίδει και εν γένει επεξεργάζεται καθ’ οποιονδήποτε τρόπο Προσωπικά Δεδομένα σε οποιαδήποτε μορφή, πέραν από αυτή που είναι απολύτως αναγκαία για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του, σύμφωνα με τους όρους της κύριας σύμβασης όπως ισχύει.
 • Απαγορεύεται ρητά στον ΑΣ ΆΝΕΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ο «Σείριος» Δήμου Θεσσαλονίκης να χρησιμοποιήσει τα ως άνω προσωπικά δεδομένα για δικούς του σκοπούς, ανεξάρτητους προς αυτούς που προσδιορίζονται στην μεταξύ των αντισυμβαλλομένων κύρια σύμβαση, όπως ισχύει και τα τυχόν παραρτήματα αυτής, πολύ δε περισσότερο απαγορεύεται να τα παραχωρήσει ή μεταβιβάσει με ή χωρίς αντάλλαγμα σε τρίτους.
 • Ο ΑΣ ΆΝΕΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ο «Σείριος» Δήμου Θεσσαλονίκης εγγυάται την εμπιστευτικότητα των Προσωπικών Δεδομένων που επεξεργάζεται και διασφαλίζει ότι η επεξεργασία αυτών γίνεται αποκλειστικά από τα απολύτως αναγκαία και ρητά εξουσιοδοτημένα πρόσωπα, τα οποία θα έχουν ενημερωθεί και θα έχουν αναλάβει έγγραφη δέσμευση τήρησης εχεμύθειας και εμπιστευτικότητας έναντι του Εκτελούντος την Επεξεργασία και τήρησης του παρόντος άρθρου της σύμβασης και του κανονιστικού πλαισίου για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων.
 • Ο ΑΣ ΆΝΕΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ο «Σείριος» Δήμου Θεσσαλονίκης θα λαμβάνει τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προκειμένου να διασφαλίζεται το κατάλληλο επίπεδο ασφαλείας έναντι των κινδύνων για την προστασία των υποκειμένων και να χρησιμοποιεί όλα τα πρόσφορα μέσα, όπως κρυπτογράφηση, ανωνυμοποίηση, ψευδωνυμοποίηση, antivirus, τείχος προστασίας, διαδικτυακές πύλες κλπ για την τήρηση των αρχών της εμπιστευτικότητας, ακεραιότητας, διαθεσιμότητας και αξιοπιστίας των Προσωπικών Δεδομένων που επεξεργάζεται ώστε η επεξεργασία αυτή να πληροί τις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της εθνικής νομοθεσίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΚΙΝ: +306988862627 και +306984341144

EMAIL: info@rolleratgm.gr, anemosthessalonikis@outlook.com